dissabte, de juny 10, 2006

LAPONIA a la Portella Gran (Agulles.Montserrat)

Dilluns anem amb l'Enric (el meu germà, poc havituat a escalar) a la via Laponia de la Portella Gran. Seguim altre cop els passos del Xavi Vidal. Bon aperturista de vies d'éxit segur.




LL1: Comença dins d'una cova amb passos d'oposició i flanqueig. Al mig del llarg hi ha el pas obligat de la via. Al sortir pel llavi de la cova, cal remuntar una fisura i una placa fins l'entrada. Llarg totalment equipat. Dur força cintes (V+, Ao)


LL2: Placa ben equipada. Dificultats (segons aperturistes de 6a) en un baumat, el resto del llarg IV+. A mitat del llarg passes pel costat de la boca d'un avenc. Per la situació entenc que deu estar conectat amb el de peu de via. Reunió abans d'arribar a un collet (des d'on pots sortir caminant).

LL3: Surts cap a l'esquerra i per una placa de V s'arriba fins a sota d'un sostret que se supera en 3 passos d'Ao. Reunió just a sobre.

LL4: Sortida cap a l'esquerra. Fins aquí la via ha estat totalment equipada. Des d'aquí, després de superar una plaqueta de 4 metres de IV s'arriba a uns relleixos (III) i pel més evident, anar a buscar el peu de la placa següent (espit visible, reunió a 4 metres a l'esquerra sobre 2 parabolts).

LL5: Sortida al cim per l'espit visible. Possibilitat de col·locar un friend del 0,75 a una fisura visible a la dreta. Des d'aquí, vigilant de no caure per la picada amb la repisa, agafar un clau i sortida al cim. A la ressenya original aquest llarg el marca de IV+. Si segueixes la graduació lógica de la via, es una mica més, sinó ja está bé (per ser Montserrat) el que passa es que aquest llarg está prestat d'una altra via.

Descens: En 2 rapels de menys de 30 metres des d'un parabolt primer i una reunió amb cadena despres (per la banda oposada que la que hem arribat i anant a buscar el coll de la Portella)

Material: La via està molt equipada. POrtar una baga i el friend del 0,75 per anar tranquils.

Jordi ALPINO

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Crec que altres propietaris han de prendre aquest lloc web com un model, tipus d'usuari molt neta i excel · lent ambient i disseny, i molt menys el contingut. Vostè és un expert en aquest tema!

dissabte, de febrer 16, 2013 5:13:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home