dilluns, de gener 29, 2007

Mucho ruido y pocas nieves

Aplaçem alguns plans de fer alguna cosa més tècnica degut al rebombori amb les nevades de les últimes setmanes. Canviem els piolets i fem plans per anar a gaudir de les nevades i baixes temperatures d'aquests dies.

Dissabte marxem el Jordi P, el Pep C, l'Albert, la Natalia, l'Ester i jo cap a Benasc. A l'arribar, el que veiem es força decepcionant: Perdiguero, Possets, Maladetes es veien ventats i sense gaire neu ( i menys esquiable). Com que dissabte és el primer dia, pugem al Gallinero (versió pista d'esquí amunt). Sort que els últims 100 metres podem sortir de l'estació i remuntar una aresteta. La veritat, és que el cim és inmillorable en quant a vistes, ja que podiem veure el Montseny, Montsec, Mont Perdut, Vignemale,... ufff!!!!


De tornada, els Jordis decidim fer una altra mitja pujada per sumar-hi al dia uns metrillos més...


L'endemà, l'Albert, ens porta a descubrir la Peña Castanesa (davant la impossibilitat de fer res més esquiable). Cim bonic i que guarda una vall amagada de l'estació (diuen que només de moment ja que la volen ampliar cap allà). Bona opció per quan falta neu (déu n'hi do del que vam poder esquiar tenint en comte l'estat patètic de la situació). Li sumem 1100 metres més a les cames.


Conclusió: els mitjans de comunicació han tornat a fer un excessiu ressó de la nevada i han aconseguit el que volien pel cap de setmana (80% d'ocupació). Els "alpinistes" prudents hem deixat l'activitat compromesa quan potser no hauria fet falta.

Estat de la situació per esquiadors: de crític a molt crític. D'aquí dos setmanes tenimla cursa de la Vall fosca. Si segueix així ho tenim cru... fins i tot per entrenar.

vistes massis del Posets

vistes Massis del Mt perdut i Vignemale

Estat de la situació per a alpinistes: Ojo!!! Les cares N estan molt gelades. Pendents relativament fàcils de 55-60º estan molt gelades obligant a molta gent a fer tirades. Condicions molt perilloses!! (una patinada en aquests terrenys pot ser fatal (ja hi ha hagut algun accident)). Pel gel, una mica just encara. La cascada d'Ardonés estava formada peró les d'abaix només començaven.
* Les fotos son del J. Palu

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

es el poder del euro: si les estacions necessiten gent... els homes del temps han de dir que hi ha hagut importants nevades. Llei de vida :(

dimarts, de gener 30, 2007 10:10:00 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home