dijous, de setembre 14, 2006

09.09.2006 CUCA DE BELLOSTA (Riu Mascún. Rodellar)

Entre totxo i totxo a Rodellar (hem d'aprofitar aquests dies que les bésties (Ferran D, Mariano, Ivan) estan adormides per recuperar power) aprofitem per fer una escapada ( amb el team Pallars: Lucki, Montse, Laia B, i Juli) a l'emblemàtica via normal de la Cuca de Bellosta. Via amb força ambient, més anecdótica que interessant. Es troba totalment equipada amb claus i algún espit.
Aproximació: Des de Rodellar, pujar pel canó del riu Mascún fins passar sota la Cuca (40min). Des del peu i per una tartera, pujar fins al coll situat radera (15min)

Material: 17 cintes expres. Fisurers molt opcional.


LL1: De fet en algunes ressenyes no consta com a llarg peró "mola" encordarse. Hem de fer la vira situada al N de l'agulla fins a una cómoda repisa al peu de l'inici de la via. R1 sobre una arrel (15m, IIº)

LL2: Sortim de la repisa a buscar un espit. Comença la ristra de claus . Passats 4 passos, es pot sortir en lliure fins la reunió (6a) . Reunió semipenjada sobre 4 claus i un spit (25m, Ae (6b en lliure))

Ll3:Sortim en vertical de la reunió per un diedre evident i ben protegit amb un pas atlètic al seu final (V+). Des de una petita savina, anar per l'evident fisura i pel fil de l'esperó (IV+) dirigir-se fins a un arbret d'on ja entrem a la cómoda reunió (1 clau i 1 spit, 35m)

Ll4: Sortim directes al cim per terreny fácil, exposat i una mica descompost (15m, III). La incómoda reunió amb parabolts i spits está darrera el cim. Cim petit on no hi cap gaire gent.

Descens: O bé per la mateixa via en 2 rapels equipats o ràpel de 60 metres volats des de la reunió del cim al coll d'inici (recomenable xapar algun parabolt per no alluynyar-se de la paret)

Dediquem els demés dies a gaudir de l'escalada amb el Franki, la Berta, el Jan, el Max, el David, la Falgars i la Laura. També gaudim de valent en veure encadenar al Ramonet un 8c a vista!!!!


Recomanem a saco aquesta preciosa zona de Guara per fer esportiva degut a la calitat de la roca, graduació força coherent, abundant equipament i disposició dels sectors. Ara falta que la Laura ens pengi les fotos de tots fent "el totxo"...

Ester i Jordi