dimarts, d’octubre 17, 2006

15.10.2006. MONTROIG. Festa del Paca


Diumenge pujem l'Ester, el Cume i servidor a la paret de l'extrem a fer la Festa del Paca. L'Extrem es una recomenable paret més per la ubicació on está (fabuloses vistes de la Noguera, Segarra, MOntsec i Pirineus) que per la roca i llargada del sector. Tot i així, l'entranyable refugi del Buho es recomenable de veure'l.
L'aproximació és de 20 minuts i tot i ser una via equipada, cal portar friends pel primer llarg. També recomano dur cordinos per substituir els actuals ponts de roca.
LL1: Llarg de xemeneia. Els seguros son distants pero es sempre amunt!. Al final sortir per una placa cap a l'esquerra.
LL2: Creuar una repisa uns 20 metres a la dreta (no pujar per una linea d'espits que es veu visible davant mateix). Peu del llarg en un bloc de roca inmens.
LL3: Sortida cabrona. Li donen 6a pero el segon seguro está lluny i fa por picar a terra. NOsaltres ho vam solucionar amb un A0. El resta del llarg es anar fent
LL4: LLarg preciós. Entre aquest i el primer llarg val tota la via. Placa amb regleta. Abans d'arribar a uns ponts de roca hi ha uns 2 metres molt fins. Al final del llarg es un deplom amb canto. Li donen 6b+ pero amb alguna crosta.
LL5: Placa final de IV+. LLástima que sigui curtet.